Seks nye sertifiseringer av kompetanse

I Haugesund fullførte seks lærlinger sin kompetansebevis denne uken. – Dette er en veldig god måte å rekruttere på, sier Vidar Nordnes, avdelingsleder i Omega 365 Solutions i Haugesund.

Publisert: 24 april 2024
Arvid Wedtstein, Aleksander Vaage, Benjamin Kulshamar Osnes, Tor Inge Mokleiv, William Eriksen Ingebrigtsen and Dennis Magnussen har alle gjennomført to år som lærlinger som IT-utviklere ved Omega 365 Solutions sitt kontor i Haugesund.

– Vi er ikke så opptatt av hva folk kan, men derimot hva de ønsker å lære seg, sier Nordnes og viser til at lærlingene i bedriften er engasjerte, sitter langt fremme på stolen og stiller gode spørsmål. Noe Omega 365 Solutions nyter godt av når fremtidig kompetanse skal rekrutteres. 

Imponert over lærlingene

Aleksander Vaage, Arvid Wedtstein, Benjamin Kulshamar Osnes, Dennis Magnussen, Tor Inge Mokleiv og William Eriksen Ingebrigtsen har alle gjennomført to år som lærlinger som IT-utviklere ved Omega 365 Solutions sitt kontor i Haugesund og Ølensvåg. Dette er det første kullet med lærlinger som avdelingsleder Vidar Nordnes har fulgt fram til fagbrev, men det blir ikke det siste.  

– Nei, vi tok inn tre nye lærlinger i fjor, og nye tre i år. Dette året får vi også inn en lærling i IT driftsfag, noe vi ikke har hatt i Haugesund tidligere, forteller Nordnes.  

Han er mektig imponert over hva lærlingene viser av kunnskap og kompetanse.  

– De er jo ofte veldig flinke til å ta til seg kunnskap om ny teknologi, sier han.   

God rekruttering

Årene med lærlinger har vært lærerike og Nordnes er soleklar på at dette er den aller beste måten å rekruttere rett kompetanse til selskapet fremover.  

– Det er veldig spennende å følge lærlingene på deres reise, og de har tilført oss mye god kompetanse. På mange måter er jo dette ungdommer som du får følge inn i voksenlivet, det er jo noe nytt for oss, sier han og viser til at den formelle tittelen som fagarbeider i IT-utvikling først blir gjeldene i midten av juni, da har lærlingene vært i selskapet i to år.  

Inspirerer andre

Ryktet om lære-suksessen hos Omega 365 Solutions i Haugesund har spredd seg godt, og flere avdelingskontor i konsernet og videregående skoler tar nå kontakt for å lære mer om hvordan en kan få et godt læreløp i IT-utviklerfaget. Noe av grunnen til det er nok også fordi selskapet fikk prisen som Årets lærebedrift i Rogaland tidligere i vår.  

– Vi har vært opptatt av at lærlingene får være med på det som skjer. Det er jeg som sitter med det formelle faglige ansvaret for alle lærlingene Omega 365 Solutions har i Rogaland, men det er jo instruktører på de ulike avdelingen som følger mest opp i hverdagen. Det ser ut til å fungere godt, mener Vidar Nordnes.